tirsdag, januar 22, 2008

Første rom nesten ferdig!

Når det er såpass mye oppussing i ett hus, kan det være ganske vanskelig å bestemme seg for hvor man skal begynne. Men en ting var i allefall klar - rommet ungene skal sove på måtte få høy prioritet. Det hadde en dyster tapet og et skikkelig grusomt vegg til vegg teppe. De tidligere eierne hadde hund, slik at teppet var preget av det.

Det første vi gjorde var å kvitte oss med teppet.

Deretter begynte riving av tapet. Det var litt spennende å avdekke tre lag med diverse tapeter fra seksti og sytti tallet. Selv om vi brukte tapetfjerningsmiddel som vi førte på tapeten med svamp, var det en tung jobb å fjerne den. Spesielt det ene laget satt utrolig godt, skulle tro de hadde brukt superlim!

Vi jobbet oss helt ned til denne stilige cowboy og indianer tapeten fra seksti tallet. Tydelig at dette har vært et gutterom tidligere også!

Gogutten ble litt skuffet over at vi ikke kunne beholde den. Det hadde vært kuult å ha den på den ene veggen feks, men den var såpass ødelagt at det ikke lot seg gjøre.

Her er all tapeten fjernet.

Vi har hatt besøk av Svigerfar siden onsdag. Sammen med gemalen har han gjort en kjempejobb med sparkling, maling av tak og vegger. Malingen ble mye mer omfattende enn vi først trodde, spesielt i taket. Det viste seg at taket muligens var lutet, slik at det trakk malingen ekstra godt til seg. Dette førte til at de måtte legge flere lag grunning og maling.

På søndag begynte Gemalen plutselig å føle seg dårlig, han hadde vondt i spiserøret og slet med pusten. Etter hvert begynte han å få kløende utslett over hele kroppen i tillegg til at han hovnet opp i hendene. Det virker som at han reagerte på malingen vi hadde brukt. (Snodig siden vi hadde brukt maling med godkjenningsmerke fra Astma og Allergiforbundet...) Han forsøkte å få bukt på det med vanlig allergimedisin, men det var ikke tilstrekkelig - så han måtte på legevakten for å få sterkere saker. Til uka skal han på kontroll på Ullevål for å finne ut hva det er han reagerer på. Veldig kjedelig! (spesielt siden vi har et helt hus å pusse opp!!).


Her er parketten nesten ferdig lagt. Vi har valgt Ask Cognac fra Tarkett, som vi skal bruke over hele huset. Dette skal være en parkett man kan bruke med någenlunde god samvittighet, fordi den er en av få parkettene (spesielt av de mørkeste slagene) som ikke stammer fra regnskogen.

Det som står igjen nå er legging av lister og litt elektrisk arbeid. Ny oppdatering kommer når alt er på plass!

3 kommentarer:

Ankestin sa...

Blir sikkert kjempefint! Var litt stilig den gamle tapeten, men det er jo forståelig at at dere ikke kunne beholde den.

Selv om det er mye jobb med oppussing så er det jo morsomt også da. Jeg koser meg når jeg får holde på med slikt. Kanskje derfor jeg hele tiden har nye planer inne i hodet mitt!?!?

TM sa...

Ja, jeg likte den veldig godt. Håper at det skal bli fint på rommet med noen fargerike bilder/plakater. Kan jo bli litt "kaldt" med hvite vegger og mørk parkett.

Synes også det er gøy å planlegge og finne gode løsninger! Har mye slikt å se frem til her!

Pernille from north sa...

Skal si at rommet er totalt forandret. Jeg skjønner godt at dere ikke kunne beholde den gamle tapeten, men den var jo veldig historisk...Kåbåjjer og indianere...he-he-he. Så fint at du tok bilde av den.